UniFi Cloud Key - Manuell uppdatering
Last Updated 2 years ago

Vanligtvis kan man uppdatera Cloud Key direkt via kontrollerns webbgränssnitt (settings -> maintenance). Om detta inte fungerar kan man testa att uppdatera Cloud Key manuellt via SSH.

Börja med att ta reda på URL:en till senaste uppdateringen. Denna hittas på följande länk:
https://www.ubnt.com/download/unifi
Klicka på UniFi Controller for Debian/Ubuntu Linux under rubriken "SOFTWARE". Välj "COPY URL".

1. Använd t.ex. Putty och öppna en SSH-anslutning till Cloud Key (user name är “ubnt”, password är det du satt när du installerade Cloud Key)
  2. Ställ dig i katalogen "/tmp" (cd /tmp)
  3. Utför nu följande kommandon:
UniFi Cloud Key ska nu vara uppdaterad till senaste mjukvaran.